PLUKTUIN

Wanneer open

De pluktuin is alleen in het plukseizoen open. Dit betekent van begin juli t/m begin oktober. Dan staan de bloemen in bloei en kunnen ze geplukt worden. De tuin heeft dan de volgende openingstijden:

woensdag: 10.00 u – 16.00 u

vrijdag:       10.00 u – 16.00 u

zaterdag:   12.00 u – 17.00 u

bord voortuin

Bloemen plukken

Het is heerlijk om zelf een boeket bloemen samen te stellen. Nog leuker is het om de bloemen eerst zelf te plukken. Bij ‘De Plukkerij’ kan het! De tuin staat vol met bloemen in vele kleuren, o.a. cosmea, zinnia, leeuwebek, zonnebloem, goudsbloem en nog vele andere soorten. U kunt een gemengd veldboeket maken, een boeket op kleur, u bepaalt het zelf.
U hoeft niet te plukken, u kunt ook rustig wandelen door de tuin, genieten van de bloemen, de heerlijke geuren opsnuiven, lekker zitten op een bankje of op het terras. 

Als u bloemen gaat plukken, krijgt u van ons een schaartje te leen om de bloemen te knippen en een emmertje met water om de geplukte bloemen in te zetten. U mag zelf kiezen welke bloemen u plukt en hoeveel. De prijs van de bos bloemen is afhankelijk van de grootte van de bos en de soort bloemen.  Deze varieert van 2 tot 10 euro.

Terras

Bij de pluktuin is een terras waar u uitzicht heeft op een tuin met vijver. Hier kunt u  rustig zitten en even wat drinken. 

We hebben koffie, thee en druivensap om te drinken en ranja voor de kinderen. Het druivensap maken we zelf van de druiven uit onze eigen kas.  Als u iets lekkers bij de koffie of thee wilt,  probeer dan onze  zelfgebakken muffins! Op verzoek maken we ook taart als u bv. met een groep komt.

Producten

Naast onze bloemen hebben we ook fruitbomen en struiken in de tuin. Zo staan er pruimen- en kersenbomen, struiken met frambozen, bramen en druiven. Al dit verse fruit oogsten we  als het op z’n best is en daar maken we zelf lekkere houdbare producten van zoals jam, sap, siroop en chutney. We maken ook kruidenazijn met kruiden uit eigen tuin en voor de vlierbloesemsiroop gaan we wildplukken om de bloesem te verzamelen. 

In Het Koffiehuisje bij De Plukkerij kunt u al deze producten kopen. Let op: het aanbod is variabel en de voorraad beperkt!

Onze bloemen

Hieronder zie je een aantal foto’s van de plukbloemen die bij ons in de tuin staan.  Natuurlijk zijn er nog veel meer! Niet alle bloemen bloeien het hele seizoen door; zo bloeit echinacea alleen in juli en komt cosmea pas later in het seizoen (augustus-september) tot volle bloei. We hebben ook siergrassen in de tuin; ook deze komen wat later in bloei.